دوره کارگاهی سواد خواندن ویژه آموزگاران پایههای اول تا ششم ابتدایی با هماهنگی و همراهی معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران از ۱۵ تا ۱۹ دی ماه ۱۴۰۳ در حال برگزاری است.
به گزارش مرکز جامع ترویج و تقویت مهارتهای شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن، در این کارگاه که به مدت پنج روز در دبستان سعادت منطقه ۵ شهر تهران برگزار میشود، جمعی از معلمان مناطق مختلف تهران حضور دارند.
در این کارگاه که هر روز تعدادی از معلمان منتخب یکی از پایههای دوره ابتدایی در آن شرکت دارند، محمد ناصری نویسنده و مدرس این کارگاه درباره اهمیت خواندن در پایه ابتدایی، مهارتهای چهارگانه خواندن، شنیدن، گفتن و نوشتن و ویژگیها و فعالیتهای دفتر قصه توضیحاتی ارائه میکند.
وی در نخستین جلسه از کارگاه به تشریح اهمیت و جایگاه خواندن در زندگی و آینده کودکان پرداخت و نکاتی از قبیل فعالیتهای مرتبط به هر بسته شامل، خواندن کتاب، گوش دادن به فایل صوتی همان کتاب، انجام فعالیتهای درک مطلب و سایر فعالیتهای مرتبط مثل گفتوگو، نمایش خلاق، نقاشی، قصهگویی و قصهنویسی را با آنها درمیان گذاشت.
همچنین در این برنامه در خصوص نقشی که این بسته در توسعه مهارتهای زندگی، ترویج ارزشهای اخلاقی، تقویت سطوح درک مطلب و ارائه فعالیتهای خلاقانه میتواند داشته باشد نیز نکاتی به حاضران ارائه شد.
ناصری در ادامه به پرسشهای شرکتکنندگان در مورد بستههای قصه و داستان که شامل کتاب داستان، دفتر قصه، فایلهای صوتی، موشنگرافیهای مرتبط با کتابها و دفترها که از تقسیمبندی بر اساس پایههای مختلف تحصیلی اول تا ششم ابتدایی برخوردار هستند، پاسخ داد.
وی سپس نکات مهمی در خصوص دفتر قصه مربوط به هر کتاب را با حاضران درمیان گذاشت تا آنها بهتر بتوانند از هر کتاب داستان و دفتر قصه مرتبط با آن در کلاسهای خود استفاده کنند و یا در جلساتی که به عنوان راهبران آموزشی حضور دارند، سایر همکاران خود را هدایت و راهنمایی کنند.
بخش دوم و بسیار مهم این برنامه به برگزاری کارگاه اختصاص پیدا کرد. در این قسمت، شرکتکنندگان به گروههای چند نفری تقسیم شده و هر گروه روی یکی از کتابهای داستان مربوط به «پایه اول دبستان» تمرکز کردند. خواندن تک تک قصههای هر کتاب، شنیدن فایل صوتی کتاب، بررسی تصاویر قصهها، استفاده از امکانات موجود در دفتر قصه مربوط به هر کتاب و انجام دادن فعالیتهای آن، از جمله برنامههایی بود که در این قسمت از برنامه به آن پرداخته شد.
نکته جالب این فعالیت چند ساعته، نقد و بررسی محتوای کتاب داستان و دفتر قصه مربوط به آن و همچنین طرح پرسشهای متنوع و گوناگون در این رابطه بود که محمد ناصری و سایر همکاران ایشان از مرکز جامع ترویج و تقویت مهارتهای شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن، به آنها پاسخ میدادند.
این کارگاه طی پنج روز هفته برای آموزگاران هر پایه به طور جداگانه برگزار میشود و دو پایه «پنجم» و «ششم» به طور همزمان در روز پایانی از این کارگاه استفاده خواهند نمود.
شایان توجه است که محل برپایی این کارگاه در دبستان سعادت با مدیریت دکتر معصومه قدوسی قرار دارد. دکتر قدوسی و همکاران ایشان تدارک لازم برای اجرای هرچه بهتر این فعالیت را عهدهدار شدهاند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص «بستههای قصه و داستان» به وبسایت یا کانالهای مرکز جامع ترویج و تقویت مهارتهای شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن مراجعه فرمایید:
- نشانی «وبسایت» مرکز جامع ترویج و تقویت مهارتهای شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن:
https://ghdm.ir/ - نشانی کانال مرکز جامع ترویج و تقویت مهارتهای شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن در پیامرسان «ایتا»:
https://eitaa.com/ghdmpub - نشانی کانال مرکز جامع ترویج و تقویت مهارتهای شنیدن، گفتن، خواندن و نوشتن در پیامرسان «تلگرام»:
https://t.me/ghdmpub
