معلمان نقش کلیدی در انتقال و تبادل اطلاعات دارند و برگزاری کارگاه توسعه سواد خواندن به معلمان کمک میکند تا تکنیکها و روشهای جدید را فرا بگیرند و به طور مؤثرتری مهارتهای زبانی را به دانشآموزان آموزش دهند.
عباس استاد هاشم، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش منطقه ۵ شهر تهران در بازدید از آخرین روز برپایی کارگاه توسعه سواد خواندن با شعار «قصه در مدرسه» ویژه آموزگاران پایههای اول تا ششم ابتدایی شهر تهران، با بیان این مطلب که معلمان نقش کلیدی در انتقال و تبادل اطلاعات دارند و برگزاری کارگاه توسعه سواد خواندن به معلمان کمک میکند تا تکنیکها و روشهای جدید را فرا بگیرند گفت: برگزاری چنین کارگاههایی برای معلمان بسیار ضروری است، زیرا دانشآموزانی که با معلمان ماهر در این زمینهها تعامل دارند، معمولاً پیشرفت بیشتری در مهارتهای زبانی از خود نشان میدهند.
وی که با سایت مرکز تخصصی توسعه سواد خواندن با شعار «قصه در مدرسه» گفتوگو میکرد در خصوص برنامههای معاونت آموزش ابتدایی منطقه ۵ در زمینه برگزاری چنین دورهها و کارگاههایی گفت: ابتدا از مدیریت محترم دبستان سعادت سرکار خانم قدوسی و همکاران بزرگوار آنها برای میزبانی کارگاه توسعه سواد خواندن با شعار «قصه در مدرسه» تشکر میکنم. اما باید عرض کنم یکی از برنامههای ما افزایش تعداد کارگاهها و دورههای آموزشی برای معلمان است. این برنامهها میتواند شامل نشستهای آموزشی، وبینارها و دورههای آموزشی کوتاهمدت باشد. همچنین، ایجاد فضای همکاری و تبادل تجربه میان معلمان از طریق شبکههای اجتماعی و گروههای یادگیری، اهداف ما را تسهیل میکند.
این مقام مسئول در آموزش و پرورش منطقه ۵ تهران در ادامه افزود: برای اینکه والدین به اهمیت مهارتهای خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن در فرزندان خود بیشتر توجه کنند، باید برنامههایی نظیر کارگاههای آموزشی برای والدین برگزار شود. آگاهی بخشی به والدین در مورد تکنیکهای آموزش در خانه و نقش آنها در حمایت از یادگیری فرزندان میتواند بسیار مؤثر باشد.
وی در خصوص برنامههای حمایتی برای مدیران مدارس هم یادآور شد: برگزاری جلسات آشنایی و کارگاههای آموزشی برای مدیران مدارس درباره بستههای بهبود مهارت خواندن میتواند مؤثر باشد. ایجاد سیستمهای تشویقی برای مدیرانی که در این زمینه فعال هستند و فراهم کردن منابع آموزشی نیز از دیگر روشهای تشویق است. برگزاری وبینارها نیز میتواند یک راهکار مؤثر برای پوشش دادن به تعداد بیشتری از معلمان باشد. این نوع آموزشها به دلیل دسترسی راحتتر و انعطافپذیری در زمان میتواند، در افزایش آگاهی و مهارت معلمان کمک شایانی محسوب شود.
استاد هاشم همچنین به نقش مهم قصهگویی و قصهنویسی در این جریان اشاره کرد و افزود: قصهگویی و قصهنویسی میتواند به توسعه مهارتهای اجتماعی و عاطفی دانشآموزان کمک کند و ارزشهای اخلاقی را ترویج دهد. این فعالیتها همچنین به تقویت درک مطلب و خلاقیت در دانشآموزان کمک میکند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش منطقه ۵ شهر تهران در پایان تأکید کرد: ما برنامههایی برای ترویج فرهنگ قصهگویی و قصهنویسی داریم که شامل برگزاری جشنوارههای قصهگویی در مدارس و مسابقات نوشتن قصه برای دانشآموزان میشود. این برنامهها میتوانند به ترغیب دانشآموزان و والدین جهت مشارکت در این فعالیتها و توجه به مهارت خواندن و نوشتن کمک کنند.
شایان توجه است این دوره کارگاهی ویژه آموزگاران پایههای اول تا ششم ابتدایی شهر تهران با برنامهریزی، هماهنگی و همراهی معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران از ۱۵ تا ۱۹ دی ماه ۱۴۰۳ به میزبانی مدیریت و همکاران دبستان سعادت در منطقه ۵ تهران برگزار شد. مرکز توسعه سواد خواندن با شعار «قصه در مدرسه» اجرای این فعالیت آموزشی و کارگاهی را بر عهده داشت.
«وبسایت» مرکز توسعه سواد خواندن
کانال مرکز توسعه سواد خواندن در پیامرسان «ایتا»
کانال مرکز توسعه سواد خواندن در پیامرسان «تلگرام»
