اهمیت مهارت شنیدن

از میان مهارت‌های زبانی، نباید از مهارت گوش دادن غافل شد. گوش دادن به صدای گوینده‌ای که با جذابیت قصه‌ای را می خواند. برای علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به مطالعه، بسیار اثربخش است. به یاد داشته باشید، بچه‌ها حتی کتاب‌های مشکل و پیچیده را هنگامی که برایشان خوانده شود، خیلی آسان‌تر از زمانی که خود می‌خوانند، می فهمند.

مهارت گوش دادن به فایل صوتی هر کتاب

۱: «قصه و داستان» در رشد کودکان بسیار مهم است.

ظرفیت و قدرت قصه و داستان در رشد کودکان بسیار مهم و مؤثر است. مادران و نیاکان ما، با قصه‌گویی، فرزندان خود را بزرگ کرده‌اند. اما مدرسه‌های مدرن، متأسفانه از این تربیت‌های ظریف تا حدی دور شده اند؛ اما خوشبختانه امروزه دوره راست‌مغزهاست. دوره غلبه قصه‌گویی، داستان‌سرایی و هم‌دلی.
معلم خوب، معلمی است که به سازه‌های نرم و داستان‌سرایی تسلط داشته باشد. بسته قصه و داستان کار متفاوت و متمایزی است که غیر مستقیم آموزش می‌دهد.

۲: «قصه در مدرسه» فعالیتی لذت‌بخش و سرگرم کننده است.

یکی از کارکردهای داستان خوب این است که مخاطب را به دنبال خود می‌کشد. خواندن و شنیدن داستان خوب، لذت‌بخش است. بهره‌مندی از جاذبه سرگرم کردن بچه‌ها با داستان یکی از کارکردهای مهم داستان است.

۳: «قصه در مدرسه» دایره واژگان کودکان را وسعت می‌بخشد.

ادبیات با واژه ارتباط تنگاتنگی دارد. داستان، تجربه آشنایی بهتر و بیشتر دانش‌آموزان را با لغات مختلف به طور طبیعی فراهم می‌کند. واژگان دانش‌آموزان معمولاً محدود است. داستان‌گویی و داستان‌خوانی، واژگان آن‌ها را گسترش می‌دهد.

۴: «قصه در مدرسه» به مهارت‌های حل مسئله در دانش‌آموزان کمک می‌کند.

معمولاً در داستان‌ها، شخصیت اصلی داستان با مسئله و یا مسائلی مواجه می‌شود. شنیدن داستان و خواندن آن موجب می‌شود که دانش‌آموزان پا به پای شخصیت داستان به راه‌های عبور از مشکل و حلّ مسئله‌ای که مقابل رویش است، فکر کند و نهایتاً موفق شود.

۵: «قصه‌ در مدرسه» به پرورش تخیل دانش‌آموزان کمک می‌کند.

پرورش عنصر تخیل در کودکان بسیار مهم است. معمولاً داستان‌ها تصاویر عاطفی و تخیلی از آن چیزی است که در عالم واقع اتفاق افتاده یا احتمال وقوع آن باشد.

دانش‌آموزان با خواندن و شنیدن داستان‌ها، تخیل‌شان برانگیخته می‌شود. بچه‌هایی که داستان بیشتری خوانده‌اند، تخیل‌ورزی بیشتری هم دارند. این بچه‌ها معمولاً در کارها خلاقیت بیشتری هم از خود نشان می‌دهند. تخیل قوی موجب خلاقیت است.

۶: «قصه در مدرسه» موجب پرورش کنجکاوی در دانش‌آموزان می‌شود.

یکی از ویژگی‌های داستان جذاب، تعلیق آن است. خواندن داستان موجب پرورش حسّ کنجکاوی بیشتر برای درک و فهم بهتر ابهام‌ها و ماجراهای داستان می‌شود. قصه‌ها حسّ کنجکاوی دانش‌آموزان را تقویت می‌کنند.

۷: